Rimpelcorrectie

test

Botox® wordt in de eerste plaats gebruikt voor de behandeling van de rimpels die ontstaan door overmatige activiteit van de onderliggende spier(en), de zogeheten dynamische rimpels.
Fronsrimpels (rimpels tussen de wenkbrauwen), voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes (rimpels rond de ogen) vormen dé indicatie voor een behandeling met Botox®.
Voorhoofdsrimpels worden nooit alleen behandeld maar steeds in combinatie met fronsrimpels voor het bekomen van een mooi resultaat. Fronsrimpels en kraaienpootjes kunnen daarentegen elk afzonderlijk behandeld worden.

Het effect sorteert na 5 à 10 dagen en duurt 4 à 6 maanden.
Nevenwerkingen worden zéér zelden gezien (bv. blauwe plekken, afhangen van wenkbrauw …)

Statische rimpels kunnen niet meer volledig worden weggewerkt met Botox® alleen en worden behandeld met de combinatie van Botox® met een vuller (Restylane®  of Juvederm®) of met een vuller alleen.

Restylane® en Juvederm® zijn een tijdelijke vullers die onmiddellijk resultaat geeft en waarvan het effect 12 tot 18 maanden duurt. Vullers zijn ook aangewezen voor de behandeling van ingevallen wangen, voor de opvulling van de lippen, de behandeling van rokersrimpels en de opvulling van de regio tussen neus en mondhoek (nasolabiale plooi). Ook bij de vullers worden zelden of nooit nevenwerkingen waargenomen.

Na deze rimpelcorrigerende behandelingen kan men onmiddellijk het werk terug opnemen.